Çikolatalı Revani Tarifi ile Tanışmadınızmı Halaaa...



 





malzemeler




  • 5 tane yumurta

  • 1 su bardak ay cicek yag

  • 1 su bardak toz seker

  • 1 su bardak irmik

  • 1 su bardak un

  • 1 tane vanilya sekeri

  • 1 tane kabartma tozu

  • 2 yemek kasik nutella

  • 2 yemek kasik kakao

serbeti icin  malzemeler



  • 3,5 su bardak su

  • 3 su bardak toz seker

hazirlanisi



  • Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.

  • Yumurtayi  ilk önce toz sekerle  birlikde iyice cirpin.

  • Yag ,seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .

  • Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin 

  • Kalan hamurun icersine kakao ve nutelayi ekleyip  iyice cirpin.

  • Ben borcam kullandim yuvarlak .

  • Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.Kakalu hamur daha koyu oluyor bu yüzden iki hamur biri birine piserken karismiyor.

  • Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün  kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .

  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .

  • Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .

  • Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .

  • Afiyetler olsun .

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top