Minik Elmalı Tartlar ile muhteşem lezzetlerle tanışmaya hazırmısınız.



 








malzemeler
ic harci icin


  • 4 tane elma

  • 4 yemek kasik toz seker

  • 1,5 su bardak cekilmis ceviz

  • 1 tatli kasik tarcin

  • yarim limon suyu
üzerine


  • pudra sekeri
hamurunun malzemesi


  • 150 gram tereyag

  • yarim su bardak ay cicek yag

  • 1 tane yumurta

  • yarim su bardak yogurt

  • 150 gram pudra sekeri

  • yarim paket kabartma tozu

  • 1 tane vanilya sekeri

  • 1 su bardak nisasta

  • aldigi kadar un
hazirlanisi


  • Elmalarin kabuklarini soyup temizleyip rendeleyin.

  • Limonsuyunu üzerine döküp derin bir teflon tavada suyunu cekinceye kadar  orta hateste  kavurun.

  • Tarcin ,toz seker ve cevizi icersine katip iyice karistirip sogumaya birakin.

  • Erimis tereyag ,yumurta ve siviyagi derin yugurma kabina alin pudra sekerini ve vanilya sekerini ilk önce iyice bir mikserle cirpin.

  • Nisastayi ve kabarma tozunu ilave edin .

  • Unu yavas,yavas katip elinizle yugurun yumusak bir hamur olmali.

  • Ben kücük silikon kaliplar kullandim.

  • Cemberli pasta kalibindada yapabilirsiniz.

  • Hamuru merdaneyle acipbir bardakla kesin .

  • Kaliplara yerlestirin bu hamuru .

  • Üzerine koymak icin yildik formla hamurdan kactane kalip kullandiysaniz okadar yildiz cikartin hamurdan

  • Kaliplarin icersine sogumus elmali karisimdan 1 tatli kasik koyup üzerlerine yildiz sekli hamurdan koyup 175 derecede pisirin.

  • Üzerindeki hamur hafif pembelesince cikartip sogumaya birakin.

  • Pudra sekeri üzerlerine eleyip servis yapin

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top