Sofra Yemek Tarifleri - Mısırlı Pizza Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Aralık 2013 Pazartesi

Sofra Yemek Tarifleri - Mısırlı Pizza Tarifi

Sofra Yemek Tarifleri - Mısırlı Pizza Tarifi Kolayca Yapınız. Malzemeler:
  • ı yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kasığı yoğurt
  • yarım çay bardağı süt veya su
  • yarım kibrit kutusu kadar yas maya [20 ğr.)
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz
Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük mısır konservesi (bebek mısır)
  • 10-45 tane siyah zeytin
  • 75 ğr. mantar
  • 15-20 kiraz domates
  • 1-2 çarliston biber
  • 100 ğr. kaşar veya dilpeyniri kekik
Mısırlı Pizza Tarifi:
Ilık sütün içine mayayı ve sekeri ilave ederekmayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü
sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. 25-30 cm. çapındaki yuvarlak bir kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açarak kalıba yerleştirelim ve kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Salçayı sıvı yağ ile inceltip hamurun üzerine sürerek kekik serpelim. Üzerine mısırları yerleştirelim. Mantarları ince dilimleyip mısırların aralarındaki boşluklara yerleştirelim. Zeytinleri, yarıdan kesilmiş kiraz domatesleri, şerit doğranmış çarliston biberleri hamurun üzerine yayalım. Hamuru önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirdim. Kaşarpeynirini ince dilimler halinde keselim. Pizzayı fırından almadan 5 dk. önce fırından çıkarıp üzerine peynir dilimlerini serperek fırının üst rafında peynirler eriyene dek ikinci kez pişirdim. Pizza hamurunun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 cm.’i geçmemeli.
Onun için pizza hamuruna uygun bir fırın kabı
seçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages