Hoşgeldin Ramazan. Bugün size ramazan ayının olmazsa olmazlarından güllaç tarifi hem hafif bir tatlı hemde mükemel bir lezzet. Bayılacaksınız.

Malzemeler :

  • 8 yaprak güllâç
  • 3 bardak süt
  • t ,5 bardak toz şekeri
  • Yarım kahve fincanı gülsuyu
  • 1 bardak dövülmüş ceviz içi.

Cevizli Güllaç Tarifi:
Sütü kaynatın, şekeri ilâve edin. Ağır ağır karıştırarak eritin. Soğuması için bir kenara bırakın. Güllâç yaprakları­nın yansını soğumuş şekerli süte batırıp ıslattıktan sonra kenarlı bir tepsiye börek yufkası yayar gibi hafifçe buruş­turarak yayın. Dört güllâç yaprağını da bu şekilde üst üste yaydıktan sonra, dövülmüş cevizi döşeyin, üste geri kafan yaprakları ıslatıp serin. Geride kalan sütü ve gülsuyunu da en üste dökün. Güllâç sütü iyice emdikten sonra istediği­niz gibi keserek parçalara ayırıp, servis yapın. Not: Güllâca ceviz yerine dövülmüş badem veya kay­mak da konabilir. Güllâç mideyi yormadığı için özellikle ramazanda yenen bir tatlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top