Nefis Bir Lezzet Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır.
6 adet için;
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için;
250 gr garnitür (bezelye, havuç, patates)
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesler tencereye alınarark haşlanır. Haşlanan patatesleri soyulup bir kaba alınarak üzerine sıvıvyağ, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi eklenir ve karıştırılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak el ile ortası hafif çukur olacak şekilde açılır. Bütün patateser bu şekilde hazırlanır. Patates boyutlarını isterseniz daha küçük de yapabilirsiniz. Garnitür suda yıkanıp süzülür (hazır konserve için) Kayık şeklini verdiğiniz patateslerin içerisine doldurulur.
Yoğurda sarımsak rendelenip karıştırılır. Sıvı yağ ısıtılıp 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip ocaktan alınır. Garnitürlerin üzerine önce resimdeki gibi yoğurt, ardından da pul biberli yağı hafifçe gezdirilir. Afiyet olsun.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
26 Aralık 2013 Perşembe
Home
aperatif tarifler
garnitür
garnitür yemekleri
garnitürlü patates yuvası
patates yemekleri
Hanımlar Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır
Hanımlar Garnitürlü Patates Yuvası Nasıl Yapılır
Tags
# aperatif tarifler
# garnitür
# garnitür yemekleri
# garnitürlü patates yuvası
# patates yemekleri
Share This
About HikmetSütlüce
patates yemekleri
Etiketler:
aperatif tarifler,
garnitür,
garnitür yemekleri,
garnitürlü patates yuvası,
patates yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Templatesyard is a blogger resources site is a provider of high quality blogger template with premium looking layout and robust design. The main mission of templatesyard is to provide the best quality blogger templates which are professionally designed and perfectlly seo optimized to deliver best result for your blog.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder