Beğendili Kebap Muhteşem Lezzet Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Aralık 2013 Pazartesi

Beğendili Kebap Muhteşem Lezzet Tarifi

Muhteşem Tat Beğendili Kebap - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
110 gr margarin
100 gr Sogan
1 çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
2.5 bardak Su
1 Kg Patlican
80gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaser peyniri rendesi
1/2 adet Limon

YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin. Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika, pembelesinceye kadar sote edin.

Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayi kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin. Atesi kisin. Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan dökün. Tencerenin kapagini sikica örtün. Beğendi Kebabı agir ateste 8-10 dakika pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar pisirin.

Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin. Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sicak su ilave edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak salçasi olmalidir. Kebap piserken bir yandan begendiyi hazirlayin. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sikin, 1 tatli kasigi tuz ilave edin. Patlicanlari tercihan kömür atesinde, bu mümkün degilse kizgin yagda yada firinda, gerektiginde alt üst ederek, yumusayip yer yer su sizdirmcaya kadar pisirin. Saplarindan kesip, tuz ve limonun bulundugu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, sogumaya birakin. Sogumus patlicanlarin kabuklarini keskin bir biçakla soyup, atin. Patlicanlarin etli kisimlarini bir baska kaba aktarin.

Sütü bir tasim kaynatip, bir kenara alin. Yagin kalan 80 gramini orta boy bir tencerede, orta ateste isitin. Yag kizmaya baslayinca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kasikla sik sik karistirarak pisirin. Un sararmaya baslayinca birkaç dakika daha pisirip, tencereyi atesten alin. Bir kenarda ilinmaya birakin.
Meyane ilininca tencereyi tekrar orta atese oturtun. Sicak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karistirarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok agir ateste 10 dakika pisirin.

Patlicanlari iyice sikip, çok ince kiyin. Patlicanlari ates üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karistirarak 5-6 dakika daha pisirin. Kaser peyniri rendesini ilave edin. Karistirin. Begendiyi atesten alin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. süper görünüyor elleriniza saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet fazlası şle lezzetli bir yemek tarifidir beğendili kebap

      Sil

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages