Yoğurtlu Lahana Sarması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Kasım 2013 Cumartesi

Yoğurtlu Lahana Sarması Tarifi

Yoğurtlu Lahana Sarması Tarifi Malzemeler
Yoğurtlu Lahana Sarması Tarifi
Yoğurtlu Lahana Sarması Tarifi


1 büyük boy beyaz lahana
1 soğan
2 bardak pirinç
500 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça (biber veya domates fark etmez)
7-8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam toz kırmızı biber
2 çay kaşığı kuru nane
1 bardak su
2 tutam tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:

Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ve pirinçle karıştırın. Salçayı ılık suda eritip üzerine dökün. Maydanozları kıyıp tüm baharatlarla birlikte harca ilave edin. Yarım su bardağı su koyup karıştırın.

En büyük boy lahananın kök kısmını ayırıp ikiye bölün ve tuzlu suda yapraklar yumuşayana kadar haşlayın.Yaprakların üzerine harcı koyup sarmaları sarın. Haşladığınız ancak sert olan yaprakları tencerenin dibine dizin. Dolmaları tencereye dizip yarım su bardağı suyu, zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Suyu kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra hafif ateşte iyice pişirin.
Yoğurtlu Lahana Sarması Tarifi
Hafif soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages