Pratik su böreği Tarifi ve Malzemeler
Pratik su böreği Tarifi
Pratik su böreği Tarifi

2 yufka
2 yumurta
4 kaşık yoğurt
1 bardak süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı su
200 gram peynir
Pratik su böreği Tarifi

1-2 dal maydanoz

Yapılışı:

Ufak bir tepsiyi yağlayıp yufkaları 12 parçaya ayırın. Yumurta, yoğurt, yağ ve sütü karıştırın. Peynire kıyılmış maydanozları ekleyin. Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın ve üzerine sütlü karışımdan döküp tekrar yufka koyun. Ardından peynir serpip sütlü karışım ve yufka şeklinde devam edin. Son yufkaları da koyunca kenarından kaldırıp tepsinin dibine 1 çay bardağı suyu koyun.

180 derecede ısıttığınız fırında yarım saat kadar pişirin. Üzeri kızarında alın.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top