Patatesli Çıtır Börek





Malzemeler :


  • 6 adet yufka

  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

  • Yarım su bardağı su
İç Malzemesi :


  • 1 kg patates

  • 3 adet soğan

  • Tuz, karabiber

  • sıvı yağ
Yapılışı : Patatesleri haşlayıp püre haline getirin.İnce doğranmış soğanları sıvı yağ ile soteleyin,içine patatesleri ve baharatlarını ekleyip karıştırın.Yumurta sıvı yağ ve suyu derin bir kapta karıştırın.Bir yufkayı açıp her yerine gelecek şekilde yumurta karışımından sürün.Üzerine bir tane daha yufka serip tekrar yumurta karışımından sürün. Yufkayı 8 parçaya bölün.Uç kısımlarına patatesli harçtan koyup fazla sıkı olmayacak şekilde sarın.Kalan yufkalarada aynı işlemi uygulayın.Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun ...









0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top