Bu mini mini börekçiklerin mübtelası olduk diyebilirim.Öyle ki bir nebze daha kolarisi az olsun diye tam buğday unlu milföy ile tarifi uyguladım.(kendimi kandırmış oluyorum sanırım)Ama normal milföy ile yapılan daha bir harika oluyor.Yapımıda bir o kadar basit.
Gelelim tarife

Boşnak Mantısı

Malzemeler :



  • 1 büyük paket milföy hamuru 

  • 200-300 gr kadar kıyma 

  • 1 orta boy soğan (çok incecik doğranmış)

  • Tuz,karabiber

Üzeri için 



  • Sarımsaklı yoğurt 

  • Tereyağı ve pul biber karışımı 

Yapılışı : 



  1. Kıyma ,soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

  2. Milföy hamurlarını dört parçaya bölün.Her bir parçaya fındık büyüklüğünde kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.Fırın tepsisine sıkı sıkı dizin.

  3. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.Önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.

  4. Servis etmeden hemen önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı pul biber karışımını gezdirin.

Afiyet Olsun...


















0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top