En son buluştuğumuz veli çayımızda Dilşat Hanım bu börekten yapmıştı.Börek herkes tarafından çok geğenildi.Bende bir pazar kahvaltısı için hazırlayıp siteye eklemek istedim.Özellikle ıspanak yemeyen kızım bu böreği çok sevdi.

Ispanaklı Rulo Börek

Malzemeler :




  • 4 adet yufka

  • Yarım su bardağı süt

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 2 yumurta

  • 1 kg ıspanak (ben pazı kullandım)

  • 2 büyük soğan

  • Tuz,karabiber
Yapılışı :


  1. Soğranı küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine ayıklanmış ve doğranmış ıspanakları ekleyin.Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar soteleyin.Tuz karabiber ekleyip soğuması için bir kenarda beklerin.

  2. Süt ,yumurta ve sıvıyağı karıştırın.İki yufkayı aralarına sütlü karışımdan sürerek üst üste yerleştirin.Soğumuş olan iç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın.Rulo seklinde sarıp iki parmak genişliğinde kesin.Tepsiye dik olarak yerleştirin.Kalan iki yufkayada aynı işlemi uygulayın.Tepsideki ruloların üzerine kalan sütlü karışımdan sürün.180 c fırında kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 45 dakika)
Afiyet Olsun...















0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top