Fırında Çipura Nasil Pişirmeliyim - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Kasım 2013 Salı

Fırında Çipura Nasil Pişirmeliyim

Fırında ÇipuraFırında Çipura Balığını Nasıl Pişirmeliyim.

Malzemeler

Kişi başı 1 adet orta boy çipura
1 orta boy soğan
1 limon
Zeytinyağı
4-5 yaprak taze nane
Kırmızı biber, karabiber, pul biber,tuz

Fırında Çipura


Yapılışı:


Fırın tepsinizi alüminyum folyo ile kaplayın. Soğanı doğrayıp tabanı döşeyin. Limonları dilimleyip üzerine yerleştirin. Naneleri de koyduktan sonra balıkları zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp balığın her tarafına gelecek şekilde ovarak yedirin. Balıkları yerleştirin. Balığın göğüs kısmındaki açık bölüme bir dilim limon ve bir adet nane yaprağı koyup kapatın. Başka bir parça folyo ile balıkları tamamen kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Folyoyu kenarından aralayıp balığın piştiğinden emin olduktan sonra üstüne kapattığınız folyoyu kaldırın, fırının sadece üst kısmını yakın ve 10 dakika daha kızarana kadar pişirin. Dilerseniz soğanlarla birlikte dilim patates de dizebilirsiniz.

Yanına yeşil soğan, marul ve bol limonlu bir salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages