Portakalli Kadayif Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Temmuz 2013 Pazar

Portakalli Kadayif Tatlisi Tarifi



Kışın iyiden iyiye hissedilmeye başlaması ile bol C vitamini içeren narenciyelere ilgi arttı. Ben de bu nedenle bugünkü tarifin içerisinde mutlaka portakal olsun istedim. Ve size hem kadayıflı, hem sütlü hem de portakallı bir tarif yayınlamaya karar verdim.

Sevgiler, görüşmek üzere




Portakallı Kadayıf



Malzemeler


- 250 gram tel kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı kuru kayısı (yaklaşık 100 gr) (¾’ü suda bekletilmiş, kalanı küçük doğranmış) (Toplamda 10 tane yetiyor: 8 tanesini ıslatıyor, 2 tanesini süslemede kulllanıyorsun.)
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tarçın

Portakallı Harcı için  

- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi




Yapılışı

Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp, 16 eşit parçaya ayırın. Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına yerleştirip parmaklarınızla ortasına  bastırarak çukurlaştırın. Bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp, 190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 



Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp, tarçın çubuğu, limon kabuğu, limon suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte kayısılar yumuşayınca kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kayısıları bir tabakta soğumaya bırakın. Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin.



Portakallı harcı hazırlamak için nişastayı bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin. Başka bir kasede yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek  çırpın. Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp, kasedeki karışıma çırparak ekleyin. Karışımı bir tencereye alıp koyulaşıncaya dek pişirin. Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek başka bir kaseye alın. Vanilya, portakal suyu, portakal kabuğu rendesini de ekleyerek çırpın. Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde doğrayıp, soğuyan harca ekleyin. Kayısı pişme suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün. Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun. Her kadayıfın ortasına doğranmış kuru kayısı koyun. Tarçın serperek servis yapın.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages