Vişneli Tart Tarifi Pratik - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Haziran 2013 Pazar

Vişneli Tart Tarifi Pratik


Lezzet tariflerine bugün de sizlere ek olarak vişneli turta tarifi vermek istiyorum.  Bir de vişneleri dalından toplayabiliyorsanız ne mutlu size! 



Vişneli Turta yapmak için gerekli malzemeler:
Hamuru için:
1 yumurta
1/4 paket margarin
1/4 paket tereyağ 
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker 
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın 

Üzeri için:
yarım kilo vişne

Kafesli vişneli turta nasıl yapılır - yapılışı:
Önce büyükçe bir kaba yağı koyun, oda sıcaklığında biraz yumuşasın.
Üzerine bir yumurtayı kırın ve elinizle mıncıklayarak birbirine karıştırın.
Sonra unu eleyerek koyun. 
Üzerine şekeri, tarçını, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğurun.
Hamur hazır olunca 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Hamur dinlenirken vişneleri yıkayın, saplarını ayırın.
Elinizle vişneyi ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
Tart kalıbını yağlayın.
Hamurdan küçük bir beze ayırın, 1,5 ceviz büyüklüğü kadar.
Kalan hamuru önce tezgahta biraz incelterek açın ve sonra kalıba kenarlarına bastırarak döşeyin.

Üzerine ikiye bölünmüş vişneleri koyun.
Ayırdığınız hamurdan ince ince şeritler yapın ve turtanın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 45- 50 dakika kadar pişirin.


Lezzet Ustalarından Vişneli Tart Tarifleri Sizlerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages