1 kilo koyun pirzolası
1 yemek kaşığı Vita
Biraz tuz ve biber.
1 yemek kaşığı domates salçası veya rendelenmiş iki büyük domates.

Pirzola Rostosu Tarifi:

Kasap tarafından hazırlanan pirzolaları birbirinden ayır­mayıp. Bütün olarak alın. İki ucunu birbirine bağlayın. Pir­zolaya taç şekli verin. Derin bir tencereye yağı, sulandırıl­mış salçayı veya rendelenmiş domatesleri koyun. Her iki­sini de suyunu çekip sadece yağı ile kalıncaya kadar kay­natın. Sonra pirzolayı koyun. 1 bardak su ilâve edin. Et suyunu kısmen çekinceye kadar pişirin. Sonra az suyu ile birlikte tepsiye alın. Ara sıra kendi suyu ile ıslatarak orta hararetli fırında kızartın. Pişen pirzolanın şeklini hiç boz­madan servis tabağına alın. Ve resimde görüldüğü şekilde veya arzu ettiğiniz susuz pişirilmiş mevsim sebzeleri ile birlikte servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top