Malzemeler :


  • 250 gr. un

  • 180 gr. tereyağı

  • 75 gr. kaşar peyniri

  • Bir adet yumurta

  • 100 gr. beyaz peynir

  • Biraz kırımızı biber

  • Tuz.
Peynirli Kek Tarifi:
Un hamur tahtasına elenir. 150 gr. yağ ile kıyılır. 75 gr. rendelenmiş şeker peyniri ilâve edilir. Yoğurulur. Merdane ile 3-4 mm. kalınlığında açılır. 5-6 cm. çapında nemse kalıbı ile kesilir. Tepsiye dizilir. Bir sıranın üzerine yu­murta sarısı sürülür. Bîrine sürülmez. Orta fırında pembe renkte pişirilir. Fırından çıkınca yumurtası* olanlara peynir kreması sürülür. Yumurta sürülenler üzerine yapıştırılır.
•Peynir Kreması :
30 gr. yağ bir kapta krem hâline gelinceye kadar ka-rıştsrıhr. Peynir ilâve edilir. İyice ezildikten sonra biraz kırmızı biber atılır. Karıştırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top