Patlıcanlı Çöp Kebabı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Haziran 2013 Pazartesi

Patlıcanlı Çöp Kebabı Tarifi

Patlıcanlı çöp kebap tarifi

2 tarre ince ve uzun patlıcan
4 tane dolmalık biber
4 tane ufak boy domates
4 çorba kasığı margarin yağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
8 tane çöp
1 orta boy soğan
2 bardak su

Patlıcanlı Çöp Kebabı Tarifi:

Üç adet patlıcanın kabukları alaca halinde kesildikten % sonra 2 yahut üçer parmak kalınlığında 16 parça halinde doğranır. Üzerlerine 1 çay kaşığı tuz serpildikten sonra 10 dakika bırakılıp yıkanır.
Bir derince tava içine 4 çorba kaşığı margarin konur. Tava ateşe alınıp yağ çıtırdamaya başlayınca patlıcanlar içine bırakılır. Renkleri hafif dönen patlıcanlar bir delikli kepçe ile yağdan çıkarılır.
Yıkanan ve dörde bölünen 16 parça dolmalık biber ta­vaya atılır. Hafif yumuşayınca çıkarılır. Kabukları soyulan soğan bıçakla ufak ufak parçalara ayrıldıktan sonra kızgın yağa atılıp renkleri döndürülür.
Soğanların üzerine parça etler konulur. Kaşıkla çev­rildikten sonra bir kaşık un serpiştirilir, özerine de bir ka­şık salça ilâve edilir. Kabın içine iki bardak su, bir kaşık tuz ilâve edilip kaynamaya bırakılır.
Pişen etler delikli kepçe İle bîr tepsiye alınır, fyice yıkanmfş dört domates dörder dörder kesilip 16 parçaya ayrılır. Her çöpe ikişer et, İkişer patlıcan, ikişer biber, iki­şer domates geçirilir.
Çöpler bîr tepsiye alınır. Etlerin piştiği salçaya bir laşık şeker atıîır. Tepsidekilerin üzerine tel süzgeçle gez­dirilir. Tepsi firma sürülür, 10 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages