Kazak Kalpağı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Haziran 2013 Cuma

Kazak Kalpağı Tarifi

Malzemeler :


  • 3 adet yumurta

  • 200 gr. un

  • 100 gr. toz şeker

  • 250 gr. un şekeri

  • 100 gr. fındık

  • Yarım paket vanilya.
Kazak Kalpağı Tarifi:
Yumurta sarıları porselen veya emaye bir kâseye, yu­murta akları ise yumurta tenceresine kırılır. Sanlara 250 fjr. un şekeri ilâve edilir. Telle karıştırılarak krem hâline getirilir. Katı – kar hâline getirilmiş yumurta akı, un, va­nilya ilâve edilir. Yavaşça karıştırılarak yağlanmış, unlan­mış ve 25 cm. çapında daire ile çizilmiş tepsilere yuvar­lakların ortalarına ikişer – üçer kaşık konur. Bıçağın tersi İle muntazam bîr şekilde yayılır. Orta hararetteki fırında pişirilir. (Bu yuvarlaklardan 7 – 8 tane çıkar.) Fırından çı­kınca aralarına çikolatalı krem sürülür. Üstüste yapıştırı­lır. En üstüne sürülmez. Kenarları düzeltilir. 100 gr. şeker üzerine yetecek kadar su ile ateşe konur. Kremalar rengi­ne gelinceye kadar kaynatılır. Hazırlanan pastaların üzeri­ne dökülerek acele olarak yayılır. Bıçağın tersi ile üzerine şekil verilir. Kenarlarına krem sürülür. Kıyılmış fındık ya­pıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages