Kuzu Eti ile yapılan lezzet tarifi karşınızda.

1 kiloluk kuzu budu
2 domates
Tuz
Karabiber
Bir kaşık tereyağı.

Fırında Kuzu Budu Tarifi:

Gerçi bazı hekimler kuzu etini sağlık vermezler. Ama, genellikle kuzu etinin nefaseti, lezzeti üzerinde bütün ağ­zının tadını bilenler birleşirler. Ne var ki, kuzu eti sağlığa uygun bir şekilde pişirilirse bunun pek zararı olmaz.
Bir kiloluk budu fırın tepsisine koyun. Buna bir fincan su koyup kızgın fırına sürün. Kuzu budu bir saat on beş dakika, kızgın fırında pişerken iki domatesin kabuklarını çıkarın. Bunları derin bir kaba lokma lokma doğrayın. Üze­rine bir kaşık tereyağını, tuzu, biberi ekleyip ateşe koyun ve kaşıkla ezerek püre haline getirin. Bundan sonra, fırın­dan çıkardığınız kuzunun yağlı suyunu ekleyin. Kuzu budu­nu dilim dilim kestikten sonra, sosu üzerine dökün ve ser­vis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top