Çiğ Börek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Haziran 2013 Cuma

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler :


  • 250 gr. un,

  • 250 gr. kıyma,

  • 1 baş soğan,

  • 1 yumurta,

  • 200 gr. yağ,

  • Tuz,

  • karabiber

  • Kızartmak için yağ,

  • 1 kaşık salça.
Çiğ Börek Tarifi:

1) 500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz,
2) Yumurta, tuz, koyup ılık su İle kulak memesi yu­muşaklığında hamur yapınız,
3) Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz,
4) Her bezeyi 10 . 15 cm. çapında dairelere açıp bö­rek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız,
5) Kızgın yağda kızartarak kâğıt yayılmış tepsiye alı­nız,
6) Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız.
İçinin hazırlanması :
1) Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız,
2) Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1 – 2 taşım kaynatınız,
3) Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz ser­piniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages