TEL KADAYIF BÖREGi TARiFi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Nisan 2013 Perşembe

TEL KADAYIF BÖREGi TARiFi

    MALZEMELER
  • 300 gram tel kadayıf
  • 2 adet büyük dil peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI :
- Dil peynirini tel tel ayırarak kenarda bekletiyoruz.

- Yumurtayı terin bir kaseye kıralım. Üzerine yoğurt, süt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice çırpalım.

- Tel kadayıfların yarısını hazırlamış olduğumuz karışıma batırıp çıkarıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Her yerinin karışımdan alması için.

- Yapışmaz bir tavayı yağladıktan sonra kadayıfı tavaya güzelce yayıyoruz.

- Tel tel ayırdığımız dil peynirini tavadaki kadayıfın üzerine eşit şekilde yerleştiriyoruz.

- Kalan kadayıfı yine yumurtalı karışıma bulayalım ve karıştıralım. Daha sonra tavadaki peynirin üzerini güzelce örtelim bu kadayıf ile. Biraz sıkıştırır gibi yapmakta fayda var. Çünkü börek olacak, yerden dağılmasın.

- Böreği tavada bu şekilde pişireceğiz. Bir yüzünü pişirdikten sonra bir tabak yardımı ile diğer yüzünü çevirip o yüzünü de pişirelim aynı şekilde.

- Sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages